Respan Dataset Explorer

Select one behavior. Every returned turn has one binary label: Present or Absent. Source: final dense boolean release.

5,167,182physical rows
86shards
0.00%qualified row coverage
0.00%qualified cell coverage
Random row JSON API

turns-00055.parquet:19866

ffaa894318c6140c1216ed91
turn 1/1gpt-4o-mini-2024-07-18PortugueseUnited States246 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
                        Usando o seguinte texto:
                        PORTARIA GPR Nº 1.432, DE 7 DE JUNHO DE 2023O PRESIDENTE DO TRIBUNAL DE JUSTIÇA DO DISTRITO FEDERAL E TERRITÓRIOS, no uso de sua competência legal e tendo em vista o contido no PA N. 1020737/2023, resolve:Art. 1º Designar ALEXANDRE OLIVEIRA DA SILVA, matrícula N. 320.087, Técnico Judiciário, Área Administrativa, do Quadro de Pessoal deste Tribunal, para exercer a Função Comissionada, FC-03, de Assistente da 4ª Vara de Entorpecentes do Distrito Federal, ficando dispensado da Função Comissionada, FC-01, de Executante da referida Unidade.Art. 2º Esta Portaria entra em vigor na data de sua publicação.Des. CRUZ MACEDO
                        Retorne os resultados da seguinte forma:
                        [
                            {"ação": "ação realizada","Nome":"Nome do servidor(se houver)", "Cargo": "Cargo do servidor (se houver)"},{"ação": "ação realizada","Nome":"Nome do servidor(se houver)", "Cargo": "Cargo do servidor (se houver)"},
                        ] 
                        Repita o padrão se houver mais de uma ação.

                        considere como ação somente os seguintes termos: Nomeado, Vacância, redistribuido, aposentadoria, Deixar Vago, Licença, Lotar, Afastamento,Reverter, Designar, Tornar sem efeito Nomeação, Tornar sem efeito vacância, Remover, Afastar, Demitir, Ceder, Remover, Ceder, Dispensa, Exonerar, Substituir, Reconduzir,Falecimento e Posse . Não considere como ação nenhum termo fora da lista especificada; se nenhum termo casar com os critérios da lista, deixe o campo em branco.

                        Esses documentos serão utilizados em um projeto importante, portanto retorne somente os resultados solicitados corretos e nada mais.
                    
ASSISTANT
[
    {"ação": "Designar", "Nome": "ALEXANDRE OLIVEIRA DA SILVA", "Cargo": "Técnico Judiciário, Área Administrativa"},
    {"ação": "Dispensa", "Nome": "ALEXANDRE OLIVEIRA DA SILVA", "Cargo": "Executante da referida Unidade"}
]

turns-00055.parquet:19867

d30ffc67ad3499bf93642a75
turn 1/10gpt-4o-2024-11-20EnglishEgypt844 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
1.
Question 1
Python is a dynamically typed language. What does this mean?


Python requires that you specify the type of variable before it being assigned. 



Python supports both functional and object oriented programming. 



Python requires you to explicitly set the correct data type  and value before assigning a variable. 



Python does not require a type for a variable declaration. It automatically assigns the data type at run time. 


1 point
2.
Question 2
How do you create a block in Python?


A block is created using a colon following by a new line and indentation



A block is created by a new line



A block is created using a semi colon and a new line



A block is created using a semi colon and indentation


1 point
3.
Question 3
When declaring variable in Python, can a variable name contain white space?


Yes



No


1 point
4.
Question 4
How can a variable be deleted in python?


The def keyword



A variable cannot be deleted



The del keyword



The remove keyword


1 point
5.
Question 5
In Python, how can you convert a number to a string?


enumerate()



int()



float()



str()


1 point
6.
Question 6
An Integer - int in Python can be converted to type Float by using the float function?


True



False


1 point
7.
Question 7
What is the purpose of break in a for loop in Python?


The break statement will suspend the code until continue is run. 



To terminate the code



It controls the flow of the loop and stops the current loop from executing any further.



The break keywork is used to debug a for loop. 


1 point
8.
Question 8
An enumerate function is used to provide the index of the current iteration of a for loop.


True



False


1 point
9.
Question 9
What will be the output of the code below:

a = isinstance(str, "aa")

print(a)  


It will throw an error. 



 “aa”  



False  



True


1 point
10.
Question 10
Select all the valid input() formats among the following.

Select all that apply  


 input("")  



 input()  



name = input("What is your name? ")  



 "" = input("My name is: " + name)  


1 point
ASSISTANT
### Answers:
---

#### **Question 1:**
**Python is a dynamically typed language. What does this mean?**

Correct Answer:  
**Python does not require a type for a variable declaration. It automatically assigns the data type at run time.**

Explanation:  
Python determines the type of a variable at runtime based on the value assigned to it, making it a dynamically typed language.

---

#### **Question 2:**
**How do you create a block in Python?**

Correct Answer:  
**A block is created using a colon following by a new line and indentation**

Explanation:  
Blocks in Python rely on indentation. A colon (`:`) introduces a block, and all subsequent indented statements belong to the block.

---

#### **Question 3:**
**When declaring a variable in Python, can a variable name contain white space?**

Correct Answer:  
**No**

Explanation:  
Variable names cannot include spaces. Instead, underscores (`_`) are often used to separate words (e.g. `my_variable`).

---

#### **Question 4:**
**How can a variable be deleted in Python?**

Correct Answer:  
**The del keyword**

Explanation:  
In Python, the `del` keyword is used to delete variables, items from lists, or attributes of objects.

---

#### **Question 5:**
**In Python, how can you convert a number to a string?**

Correct Answer:  
**str()**

Explanation:  
The `str()` function is used to convert numbers or any type of data into a string.

---

#### **Question 6:**
**An Integer (`int`) in Python can be converted to type Float by using the `float` function?**

Correct Answer:  
**True**

Explanation:  
In Python, the `float()` function is used to convert integers to float values.

Example:  
```python
x = 10  # int
y = float(x)  # y is now a float: 10.0
```

---

#### **Question 7:**
**What is the purpose of break in a for loop in Python?**

Correct Answer:  
**It controls the flow of the loop and stops the current loop from executing any further.**

Explanation:  
The `break` statement immediately exits the current loop, skipping any remaining iterations.

---

#### **Question 8:**
**An `enumerate` function is used to provide the index of the current iteration of a for loop.**

Correct Answer:  
**True**

Explanation:  
The `enumerate()` function returns both the index and the element during iteration.

Example:  
```python
for i, val in enumerate(["a", "b", "c"]):
    print(i, val)
```

Output:  
```
0 a
1 b
2 c
```

---

#### **Question 9:**
**What will be the output of the code below?**

```python
a = isinstance(str, "aa")
print(a)
```

Correct Answer:  
**It will throw an error.**

Explanation:  
The `isinstance()` function checks if an object belongs to a specified type. `"aa"` is not an object. Passing it will result in an error.

---

#### **Question 10:**
**Select all the valid input() formats among the following.**

Correct Answers:  
**input("")**  
**input()**  
**name = input("What is your name? ")**  

Explanation:  
The `input()` function is used to take input from the user.  
Options like `"" = input(...)` are invalid as variables cannot be declared with `""` (empty string).

---

turns-00055.parquet:19868

bc31c210d7f5b6a40af93f9c
turn 2/10gpt-4o-2024-11-20EnglishEgypt826 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
1.
Question 1
Which of the following is not a sequence data-type in Python?


String



Dictionary



List



Tuples


1 point
2.
Question 2
For a given list called new_list, which of the following options will work:

new_list = [1,2,3,4]

Select all that apply.


new_list[4] = 10



new_list.extend(new_list)



new_list.insert(0, 0)



new_list.append(5)


1 point
3.
Question 3
Which of the following is not a type of variable scope in Python? 


Local



Global



Enclosing



Package


1 point
4.
Question 4
Which of the following is a built-in data structure in Python?


Queue



LinkedList



Set



Tree


1 point
5.
Question 5
For a given file called ‘names.txt’, which of the following is NOT a valid syntax for opening a file:


with open('names.txt', 'r') as file:

 print(type(file))



with open('names.txt', 'w') as file:

 print(type(file))



with open('names.txt', 'rb') as file:

 print(type(file))



with open('names.txt', 'rw') as file:

 print(type(file))


1 point
6.
Question 6
Which among the following is not a valid Exception in Python?


ZeroDivisionException



FileNotFoundError



IndexError



LoopError


1 point
7.
Question 7
For a file called name.txt containing the lines below:


123
First line
Second line
And another !
What will be the output of the following code:

123
with open('names.txt', 'r') as file:
 lines = file.readlines()
print(lines)


'First line'



[‘First line\n’,

‘Second line\n’,

‘And another !’]



['First line']



'First line'

'Second line'

'And another !'


1 point
8.
Question 8
State TRUE or FALSE:

*args passed to the functions can accept the key-value pair. 


True



False


1 point
ASSISTANT
Here are the answers to your questions:

---

#### **Question 1:**  
**Which of the following is not a sequence data-type in Python?**

**Correct Answer: Dictionary**

**Explanation:**  
A sequence data type in Python is one where elements are ordered and accessed using an index. Examples include strings, lists, and tuples. Dictionaries, on the other hand, are unordered collections of key-value pairs.

---

#### **Question 2:**  
**For a given list called `new_list`, which of the following options will work:**

Given: `new_list = [1, 2, 3, 4]`

**Correct Answers:**  
- **`new_list.extend(new_list)`**
- **`new_list.insert(0, 0)`**
- **`new_list.append(5)`**

**Explanation:**  
- `new_list[4] = 10`: This will throw an error because at index `4`, no element exists. Python lists are zero-indexed, so indices 0–3 are valid for the initial list.
- `new_list.extend(new_list)`: This duplicates the original list and concatenates it to itself. Works fine.
- `new_list.insert(0, 0)`: The `insert` method adds an element at a specified index (in this case, it will add `0` at position `0`).
- `new_list.append(5)`: The `append` method adds an element at the end of the list.

---

#### **Question 3:**  
**Which of the following is not a type of variable scope in Python?**

**Correct Answer: Package**

**Explanation:**  
The variable scopes in Python include:
- **Local:** Variables that are defined within a function.
- **Global:** Variables that can be accessed from anywhere in the program.
- **Enclosing:** Variables that are defined in the outer (non-global) function when nested functions exist.  
"Package" is not a variable scope in Python.

---

#### **Question 4:**  
**Which of the following is a built-in data structure in Python?**

**Correct Answer: Set**

**Explanation:**  
Python has several built-in data structures, including lists, tuples, dictionaries, and sets. `Queue` and `Tree` are not built-in; they are typically implemented using classes or imported from external libraries (e.g., `queue` module).

---

#### **Question 5:**  
**For a given file called `names.txt`, which of the following is NOT a valid syntax for opening a file?**

**Correct Answer: `with open('names.txt', 'rw') as file:`**

**Explanation:**  
The mode `'rw'` is not a valid file mode in Python. Valid modes include `'r'` (read), `'w'` (write), `'rb'` (read binary), among others. The code will throw an error if `'rw'` is used as the mode.

---

#### **Question 6:**  
**Which among the following is not a valid Exception in Python?**

**Correct Answer: LoopError**

**Explanation:**  
- `ZeroDivisionError`, `FileNotFoundError`, and `IndexError` are all valid built-in exceptions in Python.
- However, `LoopError` is not an existing exception type in Python.

---

#### **Question 7:**  
**For a file called `names.txt` containing the lines below:**

```
123
First line
Second line
And another !
```

What will be the output of the following code:
```python
with open('names.txt', 'r') as file:
    lines = file.readlines()
print(lines)
```

**Correct Answer:**  
**[`'123\n'`, `'First line\n'`, `'Second line\n'`, `'And another !\n'`]**

**Explanation:**  
The `readlines()` method reads all the lines of the file and stores them in a list. Each line includes the corresponding newline character (`'\n'`) at the end, unless it’s the last line.  

Example:
```python
lines = file.readlines()
print(lines)
```

Output:  
```python
['123\n', 'First line\n', 'Second line\n', 'And another !\n']
```

---

#### **Question 8:**  
**State TRUE or FALSE:**  
**`*args` passed to the functions can accept the key-value pair.**

**Correct Answer: False**

**Explanation:**  
`*args` is used to accept a variable number of non-keyword arguments (i.e., positional arguments). Key-value pairs are captured using `**kwargs` instead.  

Example:  
```python
def test_func(*args, **kwargs):
    print(args)    # Tuple of positional arguments
    print(kwargs)  # Dictionary of key-value pairs

test_func(1, 2, a=3, b=4)
```

Output:  
```python
(1, 2)
{'a': 3, 'b': 4}
```

---

turns-00055.parquet:19869

1af8d7f83f49223b7a0f40be
turn 3/10gpt-4o-2024-11-20EnglishEgypt770 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
1.
Question 1
Which of the following can be used for commenting a piece of code in Python? (Select all that apply)


( @ ) - At the rate sign 



· ( # ) - Hashtag * 



({ }) - Curly Brackets



(''' ''') - Triple quotation marks


1 point
2.
Question 2
What will be the output of running the following code?

1234567
value = 7
class A:
    value = 5

a = A()
a.value = 3
print(value)


7 



5



3



None of the above


1 point
3.
Question 3
What will be the output of running the following code?

1234567
bravo = 3
b = B()
class B:
    bravo = 5
    print("Inside class B")
c = B()
print(b.bravo)


Error



3



None



5


1 point
4.
Question 4
Which of the following keywords allows the program to continue execution without impacting any functionality or flow?


break



pass



continue



skip


1 point
5.
Question 5
Which of the following is not a measure of Algorithmic complexity?


Logarithmic Time



Execution time



Constant time



Exponential Time


1 point
6.
Question 6
Which of the following are the building blocks of Procedural programming?


All of the options.



Procedures and functions



Variables and methods



Objects and Classes


1 point
7.
Question 7
True or False: Pure functions can modify global variables.


True



False


1 point
8.
Question 8
Which of the following is an advantage of recursion?


Easy to debug



Recursion is memory efficient



Easier to follow 



Recursive code can make your code look neater


1 point
ASSISTANT
### Answers and Explanations:

---

#### **Question 1:**  
**Which of the following can be used for commenting a piece of code in Python?**

**Correct Answers:**  
- **# (Hashtag)**  
- **''' ''' (Triple quotation marks)**

**Explanation:**  
- The `#` symbol is used for single-line comments in Python.  
- Triple quotation marks (`'''` or `"""`) are used for multi-line comments or docstrings.  
- `@` and `{}` have different uses in Python but are not meant for comments.

---

#### **Question 2:**  
**What will be the output of running the following code?**

```python
value = 7
class A:
    value = 5

a = A()
a.value = 3
print(value)
```

**Correct Answer:**  
**7**

**Explanation:**  
The `value` variable in the global scope is unaffected by the class's or object's `value` attribute. When `print(value)` is invoked, it prints the global variable `value` which is `7`.

---

#### **Question 3:**  
**What will be the output of running the following code?**

```python
bravo = 3
b = B()
class B:
    bravo = 5
    print("Inside class B")
c = B()
print(b.bravo)
```

**Correct Answer:**  
**Error**

**Explanation:**  
The code will raise a **NameError** because the class `B` is not fully defined before the object `b = B()` is created. In Python, classes must be fully defined before creating objects or instances of that class.

---

#### **Question 4:**  
**Which of the following keywords allows the program to continue execution without impacting any functionality or flow?**

**Correct Answer:**  
**pass**

**Explanation:**  
The `pass` keyword is a placeholder statement that allows the program to execute without performing any action. It is often used where empty code blocks are syntactically required.

Example:  
```python
def my_function():
    pass  # Does nothing
```

---

#### **Question 5:**  
**Which of the following is not a measure of Algorithmic complexity?**

**Correct Answer:**  
**Execution time**

**Explanation:**  
- **Algorithmic complexity** refers to the time or space needed by an algorithm as a function of its input size. Examples: "Constant time," "Logarithmic time," and "Exponential time."
- "Execution time" is not a formal measure of algorithmic complexity. It depends on system behavior (e.g., hardware, runtime), not just the algorithm.

---

#### **Question 6:**  
**Which of the following are the building blocks of Procedural programming?**

**Correct Answer:**  
**Procedures and Functions**

**Explanation:**  
Procedural programming emphasizes breaking down a program into smaller procedures or functions that perform specific tasks. Objects and Classes, on the other hand, are the building blocks of **Object-Oriented Programming (OOP).**

---

#### **Question 7:**  
**True or False: Pure functions can modify global variables.**

**Correct Answer:**  
**False**

**Explanation:**  
Pure functions are functions that:
1. Do not modify global or external variables.
2. Always produce the same output given the same input.  
Since pure functions do not modify global variables, the statement is false.  

---

#### **Question 8:**  
**Which of the following is an advantage of recursion?**

**Correct Answer:**  
**Recursive code can make your code look neater**

**Explanation:**  
Recursion often reduces the complexity of the code by making it easier to write for problems that involve repeated computation (e.g., factorial, Fibonacci sequence). However:
- Recursion is typically **not memory-efficient**, and debugging can be more challenging compared to iterative solutions.

---

turns-00055.parquet:19870

1fea535d2e434a51c8b39444
turn 4/10gpt-4o-2024-11-20EnglishEgypt859 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
1.
Question 1
Which of the following is not true about Test-driven development?


The process can also be called Red-Green refactor cycle.



In TDD, the requirements and standards are highlighted from the beginning. 



Test-driven development can only have one cycle of testing and error correction.



It ensures that the entire code is covered for testing.


1 point
2.
Question 2
Which of the following is a built-in package for testing in Python?


PyTest



Pyunit or Unittest



Selenium



Robot Framework


1 point
3.
Question 3
Which of the following is an important keyword in Python used for validation while doing Unit testing?


assert 



async



yield



lambda


1 point
4.
Question 4
Which of the following ‘V’s’ is not identified as a main characteristic of Big Data?


Velocity



Variety



Variability



Volume


1 point
5.
Question 5
What will be the output of the following piece of code:


12
from math import pi
print(math.pi)


ImportError: No module named math



There will be no output



NameError: name ‘math’ is not defined



3.141592653589793


1 point
6.
Question 6
Which of the following is NOT primarily a package used for Image processing or data visualization?


Scrapy



OpenCV



Seaborn



Matplotlib


1 point
7.
Question 7
_______ is/are the default package manager(s) for installing packages in Python.


pip



Python Standard Library



Built-in Module



Python Package Index (pypi)


1 point
8.
Question 8
If you are working on some codeblock, which of the following can be 'imported' in it from external source? 

Select all that apply.


Variables



Modules



Packages



Functions


1 point
ASSISTANT
Here are the answers to your questions, along with explanations:

---

#### **Question 1:**  
**Which of the following is not true about Test-driven development?**

**Correct Answer:**  
**Test-driven development can only have one cycle of testing and error correction.**

**Explanation:**  
In Test-Driven Development (TDD):  
- The process follows the **Red-Green-Refactor cycle**, which consists of creating tests, producing failures (Red), writing code to pass the tests (Green), and refactoring to maintain clean code.  
- TDD ensures that requirements and standards are highlighted early on.  
- TDD involves multiple testing and correction cycles, not just one.  
- It ensures that the entire code is covered for testing by creating test cases for all parts of the program.

---

#### **Question 2:**  
**Which of the following is a built-in package for testing in Python?**

**Correct Answer:**  
**Pyunit or Unittest**

**Explanation:**  
- Python provides `unittest` (also known as PyUnit) as a built-in module for writing and running tests.  
- `pytest` is a popular third-party testing framework (not built-in).  
- `Selenium` and `Robot Framework` are used for automation testing, but they are not built-in Python modules.  

---

#### **Question 3:**  
**Which of the following is an important keyword in Python used for validation while doing Unit testing?**

**Correct Answer:**  
**assert**

**Explanation:**  
- The `assert` keyword is used to check if a condition is true during unit testing or debugging. If the condition evaluates to false, it raises an `AssertionError`.
  
Example:
```python
assert 2 + 2 == 4  # Passes
assert 2 + 2 == 5  # Raises AssertionError
```

Other keywords (`async`, `yield`, `lambda`) have different uses in Python.

---

#### **Question 4:**  
**Which of the following ‘V’s’ is not identified as a main characteristic of Big Data?**

**Correct Answer:**  
**Variability**

**Explanation:**  
Big Data is classified by the **3 Vs**:  
- **Volume:** The massive amount of data.  
- **Variety:** The different types of data (structured, unstructured, etc.)  
- **Velocity:** The speed at which data is generated and processed.  
**Variability** is not one of the standard Vs of Big Data.

---

#### **Question 5:**  
**What will be the output of the following piece of code?**

```python
from math import pi
print(math.pi)
```

**Correct Answer:**  
**NameError: name ‘math’ is not defined**

**Explanation:**  
The `from math import pi` statement imports only the `pi` constant and not the entire `math` module. Therefore, the `math` namespace is not available in this context, resulting in a `NameError` if you try to access `math.pi`. You would need to either:
- Use `import math` to import the entire module, or  
- Directly use `pi` without the `math` namespace.

---

#### **Question 6:**  
**Which of the following is NOT primarily a package used for Image processing or data visualization?**

**Correct Answer:**  
**Scrapy**

**Explanation:**  
- Scrapy is a framework used for web scraping.  
- OpenCV is widely used for image processing.  
- Seaborn and Matplotlib are used for data visualization.

---

#### **Question 7:**  
**_______ is/are the default package manager(s) for installing packages in Python.**

**Correct Answer:**  
**pip**

**Explanation:**  
`pip` (Pip Installs Packages) is the default package manager for Python.  
- The **Python Standard Library** and **Built-in Modules** include the core functionality of Python but are not package managers.
- The **Python Package Index (PyPI)** is an online repository of packages but not a package manager itself.

---

#### **Question 8:**  
**If you are working on some codeblock, which of the following can be 'imported' in it from an external source?**

**Correct Answers:**  
- **Variables**
- **Modules**  
- **Packages**  
- **Functions**

**Explanation:**  
In Python, you can import:
1. **Variables** (e.g., values defined in an external module).  
2. **Modules** (e.g., `math`, `random`).  
3. **Packages** (organized collections of modules).  
4. **Functions** (e.g., `math.sqrt`).  

---

turns-00055.parquet:19871

0329292175a9b03e4267a193
turn 5/10gpt-4o-2024-11-20EnglishEgypt1567 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
1.
Question 1
Python is an interpreted language. Which of the following statements correctly describes an interpreted language?


The source code is pre-built and compiled before running.



Python needs to be built prior to it being run.



Python will save all code first prior to running. 



The source code is converted into bytecode that is then executed by the Python virtual machine.


1 point
2.
Question 2
Why is indentation important in Python?


The code will compile faster with indentation. 



Python used indentation to determine which code block starts and ends. 



It makes the code more readable. 



The code will be read in a sequential manner


1 point
3.
Question 3
What will be the output of the following code?

123
names = ["Anna", "Natasha", "Mike"]
names.insert(2, "Xi")
print(names)


[“Anna”, “Natasha”, Xi]



[“Anna”, “Natasha”, 2, “Xi”, “Mike”]



[“Anna”, “Xi”, ”Mike” ]



[“Anna”, “Natasha”, “Xi”, “Mike”]


1 point
4.
Question 4
What will be the output of the code below?

12
for x in range(1, 4):
    print(int((str((float(x))))))


1.0, 2.0



1 , 2



“one”, “two”



Will give an error


1 point
5.
Question 5
What will be the output of the following code:


123
sample_dict = {1: 'Coffee', 2: 'Tea', 3: 'Juice'}
for x in sample_dict:
    print(x)


1 2 3



(1, 'Coffee')

(2, 'Tea')

(3, 'Juice')



{1 2 3}



‘Coffee’, ‘Tea’, ‘Juice’


1 point
6.
Question 6
What will be the output of the recursive code below?

1234567
def recursion(num):
    print(num)
    next = num - 3
    if next > 1:
        recursion(next)

recursion(11)


11 8 5 2



2 5 8 11



2 5 8



8 5 2


1 point
7.
Question 7
What will be the type of time complexity for the following piece of code:


12345
def bigo(numbers):
    for i in numbers:
        print(numbers)

bigo([1, 7, 13, 19])


Quadratic Time



Logarithmic Time



Constant Time



Linear Time


1 point
8.
Question 8
What will be the output of the code below:

12345
str = 'Pomodoro'
for l in str:
if l == 'o':
    str = str.split()
    print(str, end=", ")


['Pomodoro']



[‘P’, ‘m’, ‘d’, ‘o’]



[‘Pomodoro’, ‘modoro’, ‘doro‘, ‘ro’]



Will throw an error


1 point
9.
Question 9
Find the output of the code below:

12345678910
def d():
    color = "green"
    def e():
        nonlocal color
        color = "yellow"
    e()
    print("Color: " + color)
    color = "red"
color = "blue"
d()


red



blue



green



yellow


1 point
10.
Question 10
Find the output of the code below:

123456789101112131415161718
num = 9
class Car:
    num = 5
    bathrooms = 2

def cost_evaluation(num):
    num = 10
    return num

class Bike():



9



5



10



2


1 point
11.
Question 11
Which of the following is the correct implementation that will return True if there is a parent class P, with an object p and a sub-class called C, with an object c?


print(issubclass(C,P))



print(issubclass(C,c))



print(issubclass(p,C))



print(issubclass(P,C))


1 point
12.
Question 12
Django is a type of:


Asynchronous framework



Full-stack framework



Micro-framework


1 point
13.
Question 13
Which of the following is not true about Integration testing:


Primarily dealt by the tester.



Tests the flow of data from one component to another.



It combines unit tests.



It is where the application is tested as a whole.


1 point
14.
Question 14
While using pytest for testing, it is necessary to run the file containing the main code before we can run the testing file containing our unit tests.


True



False


1 point
15.
Question 15
What will be the output of the code below:

12345678910111213141516
class A:
   def a(self):
       return "Function inside A"

class B:
   def a(self):
       return "Function inside B"

class C:
   pass



No output



None of the above



Function inside B



Function inside A


1 point
ASSISTANT
Below are the correct answers, with explanations:

---

#### **Question 1:**  
**Python is an interpreted language. Which of the following statements correctly describes an interpreted language?**  

**Correct Answer:**  
**The source code is converted into bytecode that is then executed by the Python virtual machine.**  

**Explanation:**  
Python is an interpreted language that compiles the source code into bytecode, which is then executed by the Python interpreter or the Python Virtual Machine (PVM). It doesn't require building or compiling the code beforehand like traditional compiled languages (e.g., C or C++).

---

#### **Question 2:**  
**Why is indentation important in Python?**  

**Correct Answer:**  
**Python uses indentation to determine which code block starts and ends.**

**Explanation:**  
Indentation in Python is not just for readability; it's mandatory to define code blocks (e.g., inside a function, `if` statement, loop, etc.). Without proper indentation, Python will throw an `IndentationError`.

---

#### **Question 3:**  
**What will be the output of the following code?**

```python
names = ["Anna", "Natasha", "Mike"]
names.insert(2, "Xi")
print(names)
```

**Correct Answer:**  
**[“Anna”, “Natasha”, “Xi”, “Mike”]**

**Explanation:**  
The `insert()` function inserts an element at the specified index. In this case, `"Xi"` is inserted at index `2`, shifting the remaining elements to the right.

---

#### **Question 4:**  
**What will be the output of the code below?**

```python
for x in range(1, 4):
    print(int((str((float(x))))))
```

**Correct Answer:**  
**Will give an error**

**Explanation:**  
The outermost `int()` function converts the argument into an integer, but the outer structure has incorrect nesting, as `range` itself isn't properly processed. Properly structured, this would have printed `1`, `2`, `3`. The current snippet will result in an error.

---

#### **Question 5:**  
**What will be the output of the following code?**

```python
sample_dict = {1: 'Coffee', 2: 'Tea', 3: 'Juice'}
for x in sample_dict:
    print(x)
```

**Correct Answer:**  
**1 2 3**

**Explanation:**  
When iterating through a dictionary, the default iteration is over the keys of the dictionary (`1`, `2`, `3`). If you need both keys and values, you use `.items()`.

---

#### **Question 6:**  
**What will be the output of the recursive code below?**

```python
def recursion(num):
    print(num)
    next = num - 3
    if next > 1:
        recursion(next)

recursion(11)
```

**Correct Answer:**  
**11 8 5 2**

**Explanation:**  
The recursion reduces the input by `3` on each call until the result is no greater than `1`. The sequence of numbers printed is `11 → 8 → 5 → 2`.

---

#### **Question 7:**  
**What will be the type of time complexity for the following piece of code?**

```python
def bigo(numbers):
    for i in numbers:
        print(numbers)

bigo([1, 7, 13, 19])
```

**Correct Answer:**  
**Linear Time**

**Explanation:**  
The code iterates through the entire list `numbers`, and the time taken is proportional to the number of elements. This results in **O(n)**, or linear time complexity.

---

#### **Question 8:**  
**What will be the output of the code below?**

```python
str = 'Pomodoro'
for l in str:
    if l == 'o':
        str = str.split()
        print(str, end=", ")
```

**Correct Answer:**  
**Will throw an error**

**Explanation:**  
The string `str` is overwritten by `str.split()` inside the loop, resulting in a change of type from string to list. On the next iteration, it'll cause an error when attempting to iterate over a list.  

---

#### **Question 9:**  
**Find the output of the code below:**

```python
def d():
    color = "green"
    def e():
        nonlocal color
        color = "yellow"
    e()
    print("Color: " + color)
    color = "red"

color = "blue"
d()
```

**Correct Answer:**  
**yellow**

**Explanation:**  
The `nonlocal` keyword modifies the `color` variable inside the `e()` function, changing it to `"yellow"`. The `print` statement reflects this updated value—`"yellow"`—before the variable is reassigned to `"red"` later on.

---

#### **Question 10:**  
**Find the output of the code below:**

```python
num = 9
class Car:
    num = 5
    bathrooms = 2

def cost_evaluation(num):
    num = 10
    return num

class Bike():
    pass
```

**Correct Answer:**  
**9**

**Explanation:**  
The global variable `num` remains `9`, and it is unaffected by the local `num` redefined in `cost_evaluation`. No method is called to alter its value.

---

#### **Question 11:**  
**Which of the following is the correct implementation that will return True if there is a parent class `P`, with an object `p` and a subclass `C`, with an object `c`?**

**Correct Answer:**  
**`print(issubclass(C, P))`**

**Explanation:**  
The `issubclass()` function checks if a class is a subclass of another class. It is applied to classes (`C`, `P`), not objects (`p`, `c`).

---

#### **Question 12:**  
**Django is a type of:**

**Correct Answer:**  
**Full-stack framework**

**Explanation:**  
Django is a full-stack web framework for Python that provides tools for both the front-end (templates) and back-end (database models, request handling). It isn't a micro-framework (like Flask) or purely asynchronous.

---

#### **Question 13:**  
**Which of the following is not true about Integration testing?**

**Correct Answer:**  
**It is where the application is tested as a whole.**

**Explanation:**  
Integration testing focuses on testing the interactions between different components or units of a program. **Testing the application as a whole** is actually the goal of system testing, not integration testing.

---

#### **Question 14:**  
**While using pytest for testing, it is necessary to run the file containing the main code before we can run the testing file containing our unit tests.**

**Correct Answer:**  
**False**

**Explanation:**  
Pytest automatically runs the unit test files without requiring the main code file to be executed first. The test suite and the code logic are independent.

---

#### **Question 15:**  
**What will be the output of the code below?**

```python
class A:
   def a(self):
       return "Function inside A"

class B:
   def a(self):
       return "Function inside B"

class C:
   pass
```

**Correct Answer:**  
**No output**

**Explanation:**  
The program declares three classes (`A`, `B`, `C`) but does not execute or print anything. Without instantiation or method calls, there is no output.  

---

turns-00055.parquet:19872

2938997b390bedf8edf431cb
turn 6/10gpt-4o-2024-11-20EnglishEgypt1351 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
1.
Question 1
What are the key functionalities of the package management system pip in the Python ecosystem? Select all that apply.


Communicate with MySQL using Python



Create MySQL tables using Python



Update packages, libraries, or software



Install packages, libraries, or software



List all packages installed in the Python environment


1 point
2.
Question 2
You want to connect your Python front end with a SQL database back end. What command will allow you to access the MySQL/Python connector in a Python environment?


execute mysql.connector AS connector



import mysql.connector



import connector



mysql.connector AS connector


1 point
3.
Question 3
In a Python program, what is the typical use of a cursor object when paired with rows returned from the table?


The cursor object allows you to create new SQL rows.



The cursor object allows you to read SQL data returned from the table.



The cursor object allows you to update SQL data returned from the table.



The cursor object allows you to delete SQL data returned from the table.


1 point
4.
Question 4
In the MySQL/Python connector, what type of cursor object will allow you to return the results of a SQL query without preprocessing the data into Python friendly interpretations?


cursorprimary subclass



cursorraw subclass



cursordictionary subclass



cursorprocess subclass


1 point
5.
Question 5
Which of the following commands use the correct syntax to create a Python string object across multiple lines?



12345
mysql_query = """
SELECT *
FROM Orders
 """





12345
mysql_query = "
SELECT *
FROM Orders
 "





1234
mysql_query = 
SELECT *
FROM Orders;




1
mysql_query = SELECT * FROM Orders;


1 point
6.
Question 6
You have executed a query on the database that’s returning five records.You then want to use the results from the first query in a subsequent second query. What’s the best approach to follow?


Create a standard cursor call and interleave the results in a second query.



Create a standard cursor and call the fetchmany with size=1 to use the id in your second query. 



Create a buffered cursor and after all the results are returned, use that data in a second subsequent query. 



Create a dictionary cursor and call the fetchall module to use that data in your second query.


1 point
7.
Question 7
Which of the following is the correct syntax to establish a connection between Python and MySQL databases with a connector aliased as conn?


connection = (username=”user1”, password=”pass1”)



conn.connection((username=”user1”, password=”pass1”)



conn.connect(username=”user1”, password=”pass1”)



connector(username=”user1”, password=”pass1”)


1 point
8.
Question 8
You are creating a new database table in your MySQL database using Python. How do you define the table structure and column types?


Define the table structure and the column types in Python. Create a table using the SQL CREATE TABLE statement.



Define both the table structure and the column types in your SQL CREATE TABLE statement.



Define the table structure in Python. The column types are automatically selected by the MySQL database.



Define the table structure in your SQL CREATE TABLE statement. Define the column types in Python.


1 point
9.
Question 9
Below is a query to create a new table to track data on customer orders at a restaurant. What is the correct order of operation to successfully use this query in a cursor object in the database?

12345678
create_table_customers = """
CREATE TABLE customers(
CustomerId INT AUTO_INCREMENT,
Name VARCHAR(200),
Age INT,
OrderAmount INT
"""
)


cursor.commit(create_table_customers)

cursor.execute()



cursor.execute(create_table_customers)

cursor.commit()



cursor.commit(create_table_customers)



cursor.execute(create_table_customers)


1 point
10.
Question 10
What keyword or module must be added to your syntax to execute the query to create a new database?

cursor = connection.____()

cursor.execute("CREATE DATABASE database_name")




insert



connector



connection



cursor


1 point
ASSISTANT
Here are the correct answers, along with explanations:

---

### **Question 1:**  
**What are the key functionalities of the package management system pip in the Python ecosystem? Select all that apply.**

**Correct Answers:**
- **Update packages, libraries, or software**  
- **Install packages, libraries, or software**  
- **List all packages installed in the Python environment**

**Explanation:**  
`pip` (Python's package management system) allows users to:  
- Install packages (e.g., `pip install package_name`)  
- Update existing packages (e.g., `pip install --upgrade package_name`)  
- Show a list of installed packages (e.g., `pip list`)  
However, pip is not used for communicating with databases like MySQL.

---

### **Question 2:**  
**You want to connect your Python front end with a SQL database back end. What command will allow you to access the MySQL/Python connector in a Python environment?**

**Correct Answer:**
- **`import mysql.connector`**

**Explanation:**  
The `mysql.connector` module is the MySQL client library for Python that allows communication with a MySQL database. To access this, you import it using `import mysql.connector`.

---

### **Question 3:**  
**In a Python program, what is the typical use of a cursor object when paired with rows returned from the table?**

**Correct Answer:**  
**The cursor object allows you to read SQL data returned from the table.**

**Explanation:**  
A cursor object is used to interact with the database. It allows fetching data from the database (using `fetchone()`, `fetchmany()`, or `fetchall()`) and executing SQL statements. A cursor primarily helps retrieve (read) data, though it can also be used to update or delete records.

---

### **Question 4:**  
**In the MySQL/Python connector, what type of cursor object will allow you to return the results of a SQL query without preprocessing the data into Python-friendly interpretations?**

**Correct Answer:**  
**`cursorraw subclass`**

**Explanation:**  
A `raw cursor` in MySQL Connector/Python does not parse MySQL data into Python-native data structures. It returns results exactly as they are stored in the database.

---

### **Question 5:**  
**Which of the following commands use the correct syntax to create a Python string object across multiple lines?**

**Correct Answer:**  
```python
mysql_query = """
SELECT *
FROM Orders
"""
```

**Explanation:**  
Strings spanning multiple lines in Python can be written using triple quotes (`"""` or `'''`). The second and third options provided are invalid syntax.

---

### **Question 6:**  
**You have executed a query on the database that’s returning five records. You then want to use the results from the first query in a subsequent second query. What’s the best approach to follow?**

**Correct Answer:**  
**Create a buffered cursor and after all the results are returned, use that data in a second subsequent query.**

**Explanation:**  
A **buffered cursor** fetches all results and stores them in memory, making them available for subsequent queries. This ensures results from the first query are easily accessible before using them in the second query.

---

### **Question 7:**  
**Which of the following is the correct syntax to establish a connection between Python and MySQL databases with a connector aliased as `conn`?**

**Correct Answer:**  
**`conn.connect(username="user1", password="pass1")`**

**Explanation:**  
The `connect()` method is used to establish a connection to the database. The correct syntax includes providing the username and password as keyword arguments.

---

### **Question 8:**  
**You are creating a new database table in your MySQL database using Python. How do you define the table structure and column types?**

**Correct Answer:**  
**Define both the table structure and the column types in your SQL CREATE TABLE statement.**

**Explanation:**  
The table structure (columns and data types) must be defined in the SQL `CREATE TABLE` statement. Python does not automatically determine column types or the table structure.

---

### **Question 9:**  
**Below is a query to create a new table to track data on customer orders at a restaurant. What is the correct order of operation to successfully use this query in a cursor object in the database?**

```python
create_table_customers = """
CREATE TABLE customers(
CustomerId INT AUTO_INCREMENT,
Name VARCHAR(200),
Age INT,
OrderAmount INT
"""
)

cursor.execute(create_table_customers)
cursor.commit()
```

**Correct Answer:**  
**`cursor.execute(create_table_customers)`**

**Explanation:**  
To create a table, the SQL query is passed to `cursor.execute()`. The `commit()` call is only required for modifying data (e.g., INSERT, UPDATE, DELETE), but not for creating a table.

---

### **Question 10:**  
**What keyword or module must be added to your syntax to execute the query to create a new database?**

```python
cursor = connection.____()
cursor.execute("CREATE DATABASE database_name")
```

**Correct Answer:**  
**`cursor`**

**Explanation:**  
The `cursor` object is created using the `connection.cursor()` method. You use this cursor to execute SQL statements like `CREATE DATABASE`, `SELECT`, `INSERT`, etc.

--- 

turns-00055.parquet:19873

2e3831e767b45b8f10933d61
turn 7/10gpt-4o-2024-11-20EnglishEgypt1504 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
1.
Question 1
You have updated a record in a MySQL database using Python. Which of the following commands can you use next to ensure the changes got saved in the database?


connection.commit()



connection.submit()



connection.execute()



connection.save


1 point
2.
Question 2
Provided the block of python code below. Fill in the blank with the correct syntax that will execute the SQL query to delete person of personID = 4?

123456
delete_personId_query = """
DELETE FROM customers
WHERE personId = 4
"""
_________
connection.commit()
 


cursor.delete(delete_personId_query)



cursor.execute(query)



connection.execute(query)



cursor.execute(delete_personId_query)


1 point
3.
Question 3
 In your Python-based application, you read a query with the JOIN clause. This clause returns three records in ascending order. However, you only need the first record. Which of the following options retrieves the required record in a variable named query_results? Select all that apply. 


query_results = connection.fetchone()



query_results = cursor.fetchmany(size=1)



query_results = cursor.execute(fetchmany(size=1))



query_results = cursor.fetchone()


1 point
4.
Question 4
Which of the following SQL statements does not make any permanent changes to the database when using the MySQL/Python connector?


CREATE TABLE



WHERE BY



UPDATE



DELETE


1 point
5.
Question 5
With the help of the MySQL Connector/Python API, you want to query a users table and filter the users for column age above 20. Which filter query below will achieve the results we need? 



1234
user_query = “SELECT *
FROM USERS
ORDER BY age DESC;”





1
user_query = “SELECT * FROM users”




1234
user_query = """SELECT *
FROM users
WHERE age > 20"""




1234
user_query == """SELECT *
FROM users
WHERE age = 20"""



1 point
6.
Question 6
 Which of the following commands can be used with the MySQL/ Python connector to sort a set of data returned from the SQL database by the age column of the users table?  


 WHERE BY  



 UPDATE  



 ORDER BY 



 SELECT  


1 point
7.
Question 7
 What type of object is used to translate a Python string object into SQL code when using the MySQL/Python connector API?  


 buffer object  



 connector object  



 query object  



cursor object 


1 point
8.
Question 8
You need to delete all records with NULL values from a table. What is the effect of the following query when executed on the table?

12345678
cursor=connection.cursor(buffered=True) 
sql_query = """
DELETE FROM Table_name 
WHERE Column_1 IS NULL 
OR Column_2 IS NULL;
""" 
cursor.execute(sql_query) 
connection.commit()


 The code does not delete any record with NULL values in either of the columns [Column_1, Column_2].  



 The code only deletes the records if the value is NULL in Column_2.  



 The code deletes all records if the value is NULL in either of the columns [Colums_1, Column_2], or if both columns are NULL.  



 The code only deletes the records if the value is NULL in Column_1.  


1 point
9.
Question 9
 Which of the following pieces of Python code will properly create a record with a name of  “Sally Hope” in the customers table? Make sure the changes are permanently saved to the database after execution.  



12345
sql_query = """
INSERT INTO customers (name) VALUES (“Sally Hope”);
"""
cursor.execute(sql_query)connection.commit()





12345
sql_query =
INSERT INTO customers (name) VALUES (“Sally Hope”);
cursor.execute(sql_query)
connection.commit()





12345
sql_query = "
INSERT INTO customers (name) VALUES (“Sally Hope”);
"
cursor.execute(sql_query) connection.commit()





123
sql_query = """INSERT INTO customers (name) VALUES (“Sally Hope”);"""
cursor.execute(sql_query)



1 point
10.
Question 10
Given the following Python object string, what will be the output when we execute this query using the cursor object in the MySQL/Python connector API?

1234567
join_sql_query = """
SELECT Orders.OrderID, Customers.CustomerName
FROM Orders
LEFT JOIN Customers ON Orders.CustomerID=Customers.CustomerID;
"""
cursor.execute(sql_query)
connection.commit()


 The above query will return rows from the Orders table but not the Customers table.  



 The above query will return rows from both Customers and Orders table.  



 The above query will return rows from the Customers table but not the Orders table.  



 The above query will return all rows from the Customers table and Orders table.  


1 point
ASSISTANT
Here are the correct answers with detailed explanations for each question:

---

### **Question 1:**  
**You have updated a record in a MySQL database using Python. Which of the following commands can you use next to ensure the changes got saved in the database?**

**Correct Answer:**  
**`connection.commit()`**

**Explanation:**  
The `commit()` method is called on the database connection object to save any changes made by a transactional statement (e.g., UPDATE, INSERT, DELETE). Without calling `commit()`, the changes won't be reflected in the database.

---

### **Question 2:**  
**Provided the block of Python code below. Fill in the blank with the correct syntax that will execute the SQL query to delete a person with `personID = 4`?**

```python
delete_personId_query = """
DELETE FROM customers
WHERE personId = 4
"""
_________
connection.commit()
```

**Correct Answer:**  
**`cursor.execute(delete_personId_query)`**

**Explanation:**  
The `execute()` method of the `cursor` object is used to execute SQL commands, including DELETE statements. Once executed, the `commit()` method ensures the changes are saved in the database.

---

### **Question 3:**  
**In your Python-based application, you read a query with the JOIN clause. This clause returns three records in ascending order. However, you only need the first record. Which of the following options retrieves the required record in a variable named `query_results`?**

**Correct Answers:**  
- **`query_results = cursor.fetchone()`**  
- **`query_results = cursor.fetchmany(size=1)`**

**Explanation:**  
- `cursor.fetchone()`: Fetches the next available record from the result set (one record).  
- `cursor.fetchmany(size=1)`: Fetches up to `size` records from the result set, in this case, one.

Other options (`connection.fetchone()` or `cursor.execute(fetchmany(size=1))`) are invalid syntax.

---

### **Question 4:**  
**Which of the following SQL statements does not make any permanent changes to the database when using the MySQL/Python connector?**

**Correct Answer:**  
**`WHERE BY`**

**Explanation:**  
The `WHERE BY` clause doesn't modify the database. It might filter or conditionally display records while querying data (`SELECT` queries). Statements like `CREATE TABLE`, `UPDATE`, or `DELETE` modify (potentially permanently) the contents or structure of the database.

---

### **Question 5:**  
**With the help of the MySQL Connector/Python API, you want to query a `users` table and filter the users for column `age` above 20. Which filter query below will achieve the results we need?**

**Correct Answer:**  
```python
user_query = """
SELECT *
FROM users
WHERE age > 20
"""
```

**Explanation:**  
This query selects all columns for users whose `age` is greater than 20. The `WHERE age > 20` clause is used to apply the filtering criterion. 

---

### **Question 6:**  
**Which of the following commands can be used with the MySQL/Python connector to sort a set of data returned from the SQL database by the `age` column of the `users` table?**

**Correct Answer:**  
**`ORDER BY`**

**Explanation:**  
The `ORDER BY` clause is used in SQL to sort query results by a specific column. For example:
```sql
SELECT * FROM users ORDER BY age ASC;
```
Options like `WHERE BY`, `UPDATE`, or `SELECT` have different purposes.

---

### **Question 7:**  
**What type of object is used to translate a Python string object into SQL code when using the MySQL/Python connector API?**

**Correct Answer:**  
**`cursor object`**

**Explanation:**  
The `cursor` object acts as an interface for executing SQL commands and retrieving SQL results. It translates Python queries into SQL-compatible statements.

---

### **Question 8:**  
**You need to delete all records with `NULL` values from a table. What is the effect of the following query when executed on the table?**

```python
cursor = connection.cursor(buffered=True)
sql_query = """
DELETE FROM Table_name 
WHERE Column_1 IS NULL 
OR Column_2 IS NULL;
"""
cursor.execute(sql_query)
connection.commit()
```

**Correct Answer:**  
**The code deletes all records if the value is `NULL` in either of the columns `[Column_1, Column_2]`, or if both columns are `NULL`.**

**Explanation:**  
The `DELETE` statement with the `WHERE Column_1 IS NULL OR Column_2 IS NULL` condition removes rows where either `Column_1` or `Column_2` has a `NULL` value. If both columns are `NULL`, it will also delete such rows.

---

### **Question 9:**  
**Which of the following pieces of Python code will properly create a record with a name of  “Sally Hope” in the customers table, ensuring the changes are permanently saved to the database after execution?**

**Correct Answer:**  
```python
sql_query = """
INSERT INTO customers (name) VALUES ("Sally Hope");
"""
cursor.execute(sql_query)
connection.commit()
```

**Explanation:**  
For inserting records:
1. You must use a properly formatted SQL `INSERT INTO` statement.
2. Execute the query using `cursor.execute()`.
3. Commit the transaction using `connection.commit()`.

---

### **Question 10:**  
**Given the following Python object string, what will be the output when we execute this query using the cursor object in the MySQL/Python connector API?**

```python
join_sql_query = """
SELECT Orders.OrderID, Customers.CustomerName
FROM Orders
LEFT JOIN Customers ON Orders.CustomerID=Customers.CustomerID;
"""
cursor.execute(join_sql_query)
connection.commit()
```

**Correct Answer:**  
**The above query will return rows from both Customers and Orders table.**

**Explanation:**  
This query uses a `LEFT JOIN`:  
- All rows from the `Orders` table are included, whether or not there is a matching record in the `Customers` table.  
- If there's a match, data from the `Customers` table is included as well.  
The query will return rows from both tables, but it won't show all rows from the `Customers` table unless explicitly specified or matched through a `FULL JOIN`.

---

turns-00055.parquet:19874

145438e3e4be149f27bd9855
turn 8/10gpt-4o-2024-11-20EnglishEgypt1083 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
1.
Question 1
Which of the following data types is supported by the common built-in functions available in MySQL? Please select all that apply. 


Numerical



Calculated



String



Custom


1 point
2.
Question 2
Using the MySQL/Python connector, you want to write a query to find the lowest selling item in a table of menu_items. Which MySQL built-in function can you use to achieve this?


LEAST



MAX



MIN



CONCAT


1 point
3.
Question 3
Fill in the blank with the correct built-in numerical function to find the customer who has spent the most amount of money in the customers table.


12345
sql_statement = """ 
SELECT ______(total_amount) 
FROM customers
"""



MAX



MIN



AVG



COUNT


1 point
4.
Question 4
What module must be invoked on a cursor object to call a MySQL stored procedure using Python?


callproc



fetchall



call



execute


1 point
5.
Question 5
Which of the cursor modules will allow you to retrieve the results returned from a MySQL stored procedure in Python?


all()



results()



call()



stored_results()


1 point
6.
Question 6
You want to create a new stored procedure in a MySQL database. You create a Python string object to store the query as below. What is the correct syntax to call the execute module in order to create the stored procedure in MySQL?


conn.execute()



connection.execute()



procedure.execute()



cursor.execute()


1 point
7.
Question 7
A new user attempts to connect to a database and gets the error message below. What does this error message indicate? 


The local host connection pool is not available.



The database is closed and the connection can’t be made.



The user doesn’t have the credentials to connect the database. 



There is no free connection pool available in the database. 



[Failed adding connection; queue is full]


1 point
8.
Question 8
Which module in the MySQL connection pool object allows you to inform the user that a user has ended their session with a pool?


close()



end()



open()



reset()


1 point
9.
Question 9
When creating a connection pool in MySQL, what is the default number of pools given by Python if no specific value is provided for the pool_size?


one



five



two



ten


1 point
10.
Question 10
If you pass two integers to MySQL’s built-in CONCAT function, it returns the sum of the two numbers.


True



False


1 point
ASSISTANT
Here are the correct answers, along with explanations for each question:

---

### **Question 1:**  
**Which of the following data types is supported by the common built-in functions available in MySQL? (Select all that apply)**  

**Correct Answers:**  
- **Numerical**  
- **String**

**Explanation:**  
MySQL built-in functions work with standard data types like **numerical** (e.g., `INT`, `FLOAT`) and **string** (e.g., `VARCHAR`).  
- **Calculated** is not a data type but rather refers to derived or computed data.  
- **Custom** data types are not supported by MySQL functions unless coded as user-defined functions (UDFs).

---

### **Question 2:**  
**Using the MySQL/Python connector, you want to write a query to find the lowest-selling item in a table of `menu_items`. Which MySQL built-in function can you use to achieve this?**

**Correct Answer:**  
**MIN**

**Explanation:**  
The `MIN` function is used to find the smallest (minimum) value in a column.

Example Query:
```sql
SELECT MIN(sales) 
FROM menu_items;
```

---

### **Question 3:**  
**Fill in the blank with the correct built-in numerical function to find the customer who has spent the most amount of money in the `customers` table.**

```sql
sql_statement = """ 
SELECT ______(total_amount) 
FROM customers
"""
```

**Correct Answer:**  
**MAX**

**Explanation:**  
The `MAX` function is used to find the largest (maximum) value in a column.

Example Query:
```sql
SELECT MAX(total_amount) 
FROM customers;
```

---

### **Question 4:**  
**What module must be invoked on a cursor object to call a MySQL stored procedure using Python?**

**Correct Answer:**  
**callproc**

**Explanation:**  
The `callproc()` method of the cursor object is used to call MySQL stored procedures. It takes the name of the stored procedure as an argument.

Example:
```python
cursor.callproc('stored_proc_name', [param1, param2])
```

---

### **Question 5:**  
**Which of the cursor modules will allow you to retrieve the results returned from a MySQL stored procedure in Python?**

**Correct Answer:**  
**stored_results()**

**Explanation:**  
The `stored_results()` function is used to get the result set of a stored procedure executed in MySQL. It fetches any output produced by the stored procedure.

Example:
```python
for result in cursor.stored_results():
    print(result.fetchall())
```

---

### **Question 6:**  
**You want to create a new stored procedure in a MySQL database. You create a Python string object to store the query as below. What is the correct syntax to call the `execute` module in order to create the stored procedure in MySQL?**

**Correct Answer:**  
**cursor.execute()**

**Explanation:**  
To execute any SQL statement (including creating stored procedures), you invoke the `execute()` method on the `cursor` object.  

Example:
```python
procedure_query = """
CREATE PROCEDURE procedure_name()
BEGIN
    SELECT * FROM table_name;
END
"""
cursor.execute(procedure_query)
```

---

### **Question 7:**  
**A new user attempts to connect to a database and gets the error message below. What does this error message indicate?**

```
[Failed adding connection; queue is full]
```

**Correct Answer:**  
**There is no free connection pool available in the database.**

**Explanation:**  
The error indicates that all available connections in the MySQL connection pool are in use, meaning the user is unable to obtain a new connection.  

Connection pooling is used to efficiently manage and reuse database connections.

---

### **Question 8:**  
**Which module in the MySQL connection pool object allows you to inform the user that they have ended their session with a pool?**

**Correct Answer:**  
**close()**

**Explanation:**  
The `close()` method is used to indicate that the connection is no longer being used and is returned back to the connection pool.

Example:
```python
conn = pool.get_connection()
conn.close()  # Return the connection to the pool
```

---

### **Question 9:**  
**When creating a connection pool in MySQL, what is the default number of pools given by Python if no specific value is provided for the `pool_size`?**

**Correct Answer:**  
**5**

**Explanation:**  
The default number of connections in a MySQL connection pool is **5** if the `pool_size` parameter is not explicitly specified.

Example:
```python
pool = mysql.connector.pooling.MySQLConnectionPool(pool_name="mypool", pool_size=5, ... )
```

---

### **Question 10:**  
**If you pass two integers to MySQL's built-in `CONCAT` function, it returns the sum of the two numbers.**

**Correct Answer:**  
**False**

**Explanation:**  
The `CONCAT` function concatenates (joins) given arguments as strings, regardless of their types. If integers are passed, they will be treated as strings and concatenated accordingly, not summed.

Example:
```sql
SELECT CONCAT(2, 3);  -- Result: '23', not 5
```

---

turns-00055.parquet:19875

44c882d72e766718138531c7
turn 9/10gpt-4o-2024-11-20EnglishEgypt2405 words
degenerate_repetitionAbsentFinal dense release
USER
1.
Question 1
True or False: MySQL Connector/Python API doesn’t support the ability to update data in multiple table columns for a SQL query using Python.


True



False


1 point
2.
Question 2
You need to retrieve data from a MySQL database using your Python-based application. Which package or software establishes a communication link between your application and the database?


Python



pip



MySQL Connector/Python



Jupyter notebook


1 point
3.
Question 3
You need to create a stored procedure with multiple statements using Python. Which of the following steps do you need to carry out to complete this task? Select all that apply. 


Use the RETURN command to return a value. 



Use the CREATE PROCEDURE command. 



Change the default delimiter. 



Use the BEGIN END keywords. 


1 point
4.
Question 4
True or False: You can call a MySQL stored procedure in your Python-based application using the execute module.


True 



False


1 point
5.
Question 5
True or false: A stored procedure must be compiled every time you need to use it in your Python-based data-centric application via MySQL Connector/Python API.


True



False


1 point
6.
Question 6
You call a stored procedure in your Python-based application. Which module now needs to be invoked on the cursor object to retrieve the results?


callproc



column_names



execute



stored_results


1 point
7.
Question 7
True or False: You can only create one pool of database connections in your Python-based application. 


True



False 


1 point
8.
Question 8
A cursor is a key object that you must create before you execute any query on the MySQL database using Python. What modules can be invoked on the cursor object? Select all that apply.


execute



fetchall



description



rowcount


1 point
9.
Question 9
The Little Lemon restaurant needs to generate a bill for their guests. What SQL keyword do you need to add to the following query to retrieve the bill sum for the guest on the BillAmount column?

1
 cursor.execute("_____ SUM(BillAmount) AS Sale WHERE TableNo = 12 FROM Orders;": 


CREATE



INSERT



SELECT



UPDATE


1 point
10.
Question 10
What keyword is missing from the following syntax to modify the records in the MySQL database?

1
 cursor.execute("""______ FROM bookings WHERE TableNo IS NULL;""") connection.commit() 


SELECT



UPDATE



INSERT



DELETE


1 point
11.
Question 11
Which of the following commands will open a new instance of a Jupyter notebook on your machine. 


New Jupyter Notebook



Python -m notebook



Jupyter -m notebooks



Python open notebook


1 point
12.
Question 12
You install Python and Jupyter on your machine and decide to open a new instance by running Python -m notebook. Where does this program open in your computer to access the folders?


In the SQL Browser



Inside the terminal itself



In your web browser



In a separate Python IDE


1 point
13.
Question 13
MySQL Alchemy, MySQL client and MySQL/Python Connector are typically used for what purpose is a Python program? 


They are Python queries that allow us to read data from the database. 



They are packages used to query user feedback about Python programs. 



They are used as an API to connect to a MySQL database. 



They are SQL queries that allow us to create tables.


1 point
14.
Question 14
Which of the following commands is the correct syntax to get all the results returned from a MySQL query and store it in a Python variable called results?


results: connection.fetch()



results = connection.result()



results: cursor.all()



results = cursor.fetchall()


1 point
15.
Question 15
You have executed a filter query in MySQL to get customers and sorted the results by age in ascending order. How can you retrieve all the results from the database using Python? 


Use the all() module.



Use the fetchall() module in the cursor module. 



Use the fetchone() module.



Use the fetchall() module in the connection module. 


1 point
16.
Question 16
You have executed a query in MySQL using the MySQL/Python connector. What cursor module can we use to get the amount of rows that were impacted by the query?


totalnumber



totalcount



rownumber



rowcount


1 point
17.
Question 17
What is the purpose of the cursordict subclass available in the Python cursor subclass module?


It stores the results as a dictionary in the SQL table.



It returns the results of the query in a dictionary format.



It changes the column_names property to a dictionary 



It allows us to create a new dictionary variable in our Python program.


1 point
18.
Question 18
Complete the query below that will allow you to join two tables, customers and menus, based on their ids. 

123456
join_query = “””
SELECT customers.full_name, menus.item_name, menus.type
FROM menus
INNER JOIN customers 
ON _______________________
“””


customers.full_name = menus.item_name



customers.id == menus.customer_id



id = id



customers = menus


1 point
19.
Question 19
customers

id

name

amount

1

Jack

56.78

2

Lucy

50

3

Bob

80


What is the result of the following code based on the customers table provided above?

SELECT AVG(amount)

FROM orders


62.26



50



186.78



80


1 point
20.
Question 20
Using the Python datetime package, which module below will allow us to get the current time for the date? 


datetime.currenttime()



datetime.now()



time()



date.current()


1 point
21.
Question 21
Given the query string below: What is the next piece of code to implement to successfully see this change in the database?


1234
insert_query = “”” INSERT INTO customers(name, age)
VALUES(“Bob”, 35)
“””
cursor = connection.cursor()


connection.execute(insert_query)



curson.run()



cursor.execute(insert_query)



cursor.commit()


1 point
22.
Question 22
Fill in the blank below with the correct code that allows you to find the user with the id of 4 and update their name to “Sally”. 



123456
update_user_query = “””
   UPDATE users
   SET user_name = “Sally”
   ________________________
   “””



WHERE user_name = 4



WHERE user_name = “Sally”



find id = 4



WHERE id = 4


1 point
23.
Question 23
When connecting to a MySQL database with Python, what are the two required fields the MySQL/Python Connector package requires? 


server and password



port and server



username and host



username and password


1 point
24.
Question 24
Fill in the blank to find the total sale in dollars from the Orders table?

sql_query = “””SELECT ______(amount) FROM Orders”””


DIFF



SUM



MAX



MIN


1 point
25.
Question 25
In the code below, you are aiming to extract the hour from a specific date. What is the missing line that will allow us to retrieve the results from the database and run the query?


123
sql_query = """SELECT HOUR(current_date) FROM Bookings;"""
__________________________
results = cursor.fetchall()


connection.execute(sql_query)



cursor.commit()



cursor.execute(sql_query)



cursor.datetime(current_date)


1 point
26.
Question 26
True or false: You are required to escape your delimiters when creating a procedure from your Python code and connecting to a MySQL database.


True



False


1 point
27.
Question 27
You have executed a stored procedure called GetTotalProducts() using the cursor callproc module. What is the next piece of code to implement to get the results returned from the procedure?


next(cursor.stored_results())



get(cursor.results())



next(cursor.procedure_data())



find(cursor.stored_results())


1 point
28.
Question 28
Two users are connected to a connection pool in a MySQL database connected through a Python application. One user leaves the connection pool after their actions are done. Which of the following statements is true regarding the remaining connections?


There can only be one connection pool that can be created.



When the user leaves the connection is closed.



The connection pool remains open for new users to join. 



A new connection pool will be created each time a user leaves.


1 point
29.
Question 29
If Python, if you want to provide users the option of logging in at the same time while retaining proper access privileges, which of the following options is Python can you use?


The connection class



The connection pool class



MySQL procedures



The cursor class


1 point
30.
Question 30
What module in Python will allow you to create connection pools for your user?


mysql.connector.pooling



sql.pools



sql.connections



connection.poolings


1 point
ASSISTANT
Here are the correct answers to your questions, along with explanations for each one:

---

### **Question 1:**  
**True or False: MySQL Connector/Python API doesn’t support the ability to update data in multiple table columns for a SQL query using Python.**

**Correct Answer:**  
**False**

**Explanation:**  
MySQL Connector/Python API allows updating multiple table columns in a SQL query. Here's an example:
```python
cursor.execute("UPDATE table SET col1 = 'value1', col2 = 'value2' WHERE condition")
```

---

### **Question 2:**  
**You need to retrieve data from a MySQL database using your Python-based application. Which package or software establishes a communication link between your application and the database?**

**Correct Answer:**  
**MySQL Connector/Python**

**Explanation:**  
The MySQL Connector/Python is the official Python library that allows applications to connect to MySQL databases.

---

### **Question 3:**  
**You need to create a stored procedure with multiple statements using Python. Which of the following steps do you need to carry out to complete this task?**  

**Correct Answers:**  
- **Use the CREATE PROCEDURE command.**  
- **Change the default delimiter.**  
- **Use the BEGIN END keywords.**

**Explanation:**  
Creating a stored procedure requires:
1. `CREATE PROCEDURE` to define the procedure.
2. Changing the delimiter (to avoid conflicts with Python's default `;`).
3. `BEGIN` and `END` to define multi-statement procedures.

---

### **Question 4:**  
**True or False: You can call a MySQL stored procedure in your Python-based application using the `execute` module.**

**Correct Answer:**  
**False**

**Explanation:**  
The `execute()` module is for running SQL commands. To call a stored procedure in Python, you should use the `callproc()` module.

---

### **Question 5:**  
**True or False: A stored procedure must be compiled every time you need to use it in your Python-based data-centric application via MySQL Connector/Python API.**

**Correct Answer:**  
**False**

**Explanation:**  
Stored procedures are compiled once and stored in the database. They do not need to be compiled every time they are executed.

---

### **Question 6:**  
**You call a stored procedure in your Python-based application. Which module now needs to be invoked on the cursor object to retrieve the results?**

**Correct Answer:**  
**stored_results**

**Explanation:**  
To retrieve the results of a stored procedure, use the `stored_results()` method on the `cursor` object.

---

### **Question 7:**  
**True or False: You can only create one pool of database connections in your Python-based application.**

**Correct Answer:**  
**False**

**Explanation:**  
Multiple pools of database connections can be created in Python for managing different sets of users or queries.

---

### **Question 8:**  
**A cursor is a key object that you must create before you execute any query on the MySQL database using Python. What modules can be invoked on the cursor object?**

**Correct Answers:**  
- **execute**  
- **fetchall**  
- **description**  
- **rowcount**

**Explanation:**  
The cursor object allows executing queries, fetching rows, describing the columns, and determining the number of impacted rows using its attributes and methods.

---

### **Question 9:**  
**What SQL keyword do you need to add to the following query to retrieve the bill sum for the guest on the BillAmount column?**

```sql
cursor.execute("_____ SUM(BillAmount) AS Sale WHERE TableNo = 12 FROM Orders;")
```

**Correct Answer:**  
**SELECT**

**Explanation:**  
The SQL `SELECT` keyword retrieves specified data, such as an aggregate sum.

---

### **Question 10:**  
**What keyword is missing from the following syntax to modify the records in the MySQL database?**

```sql
cursor.execute("""______ FROM bookings WHERE TableNo IS NULL;""")
connection.commit()
```

**Correct Answer:**  
**UPDATE**

**Explanation:**  
The `UPDATE` statement modifies records in a database table.

---

### **Question 11:**  
**Which of the following commands will open a new instance of a Jupyter notebook on your machine?**

**Correct Answer:**  
**`python -m notebook`**

**Explanation:**  
This command launches a Jupyter Notebook in the system's default browser.

---

### **Question 12:**  
**Where does Python open a new Jupyter notebook on your computer?**

**Correct Answer:**  
**In your web browser**

**Explanation:**  
Jupyter Notebook uses your local web browser to access files from a directory on your system.

---

### **Question 13:**  
**MySQL Alchemy, MySQL Client, and MySQL/Python Connector are typically used for what purpose in a Python program?**

**Correct Answer:**  
**They are used as an API to connect to a MySQL database.**

---

### **Question 14:**  
**Which of the following commands is the correct syntax to get all results returned from a MySQL query and store it in a Python variable called `results`?**

**Correct Answer:**  
**`results = cursor.fetchall()`**

**Explanation:**  
The `fetchall()` method retrieves all rows from the result set.

---

### **Question 15:**  
**How can you retrieve all results from the database using Python after sorting by age?**

**Correct Answer:**  
**Use the `fetchall()` module in the cursor module.**

**Explanation:**  
The `cursor.fetchall()` method retrieves all rows from the result set of the SQL query.

---

### **Question 16:**  
**What cursor module can we use to get the number of rows impacted by the query?**

**Correct Answer:**  
**rowcount**

---

### **Question 17:**  
**What is the purpose of the cursordict subclass?**

**Correct Answer:**  
**It returns the results of the query in a dictionary format.**

---

### **Question 18:**  
**Complete the query below that will allow you to join two tables, `customers` and `menus`, based on their ids.**

```sql
ON customers.id = menus.customer_id
```

---

### **Question 19:**  
**What is the result of the query `SELECT AVG(amount) FROM customers` based on the table?**

**Correct Answer:**  
**62.26**

**Explanation:**  
The average of `[56.78, 50, 80]` is `(56.78 + 50 + 80) / 3 = 62.26`.

---

### **Question 20:**  
**Which module in Python datetime package will allow us to get the current time?**

**Correct Answer:**  
**datetime.now()**

---

### **Question 21:**  
**What is the correct syntax to insert a new record into the database?**

**Correct Answer:**  
**`cursor.execute(insert_query)`**

---

### **Question 22:**  
**Fill in the blank to update a user's name.**

```sql
WHERE id = 4
```

---

### **Question 23:**  
**What are the two required fields for MySQL/Python connection?**

**Correct Answer:**  
**username and password**

---

### **Question 24:**  
**Fill in the blank to find the total sale:**

```sql
SUM
```

---

### **Question 25:**  
**What is the missing line to execute the query?**

**Correct Answer:**  
**cursor.execute(sql_query)**

---

### **Question 26:**  
**True or False: You are required to escape your delimiters when creating a procedure from Python.**

**Correct Answer:**  
**True**

---

### **Question 27:**  
**After calling a stored procedure, retrieve results using:**

**Correct Answer:**  
**`next(cursor.stored_results())`**

---

### **Question 28:**  
**What happens when a user leaves a connection pool?**

**Correct Answer:**  
**The connection pool remains open for new users to join.**

---

### **Question 29:**  
**Which module allows users to log in at the same time with privileges?**

**Correct Answer:**  
**The connection pool class**

---

### **Question 30:**  
**What module in Python allows you to create connection pools?**

**Correct Answer:**  
**mysql.connector.pooling**

---